«Jeg anbefaler denne retten fordi den er veldig, veldig god og dessuten sunn. Reinsdyrkjøtt er også veldig fint å servere siden det er spesielt mørt og saftig. Velbekomme!»
Magnus
Kjøkkensjef, Hummelfjell Catering
Slik gjør du
Kjøttet brunes godt i smør, krydres med salt og pepper. Stekes i ovnen på 70 grader til kjernetemperaturen er rundt 58 grader for frisk rød eller rosa kjerne. Dette kan ta opp til to timer. La hvile i noen minutter før servering.
Rosenkålkrem
Trekk rosenkål til de er møre i vann, mikses med 1 dl fløte til en glatt krem. Smak til med salt og pepper.
Kremede kantareller
Løk kuttet fint og brunes i kjele, tilsett kantareller og la det surre sammen litt før 2 dl fløte tilsettes og ½ terning med grønnsaks buljong, salt og pepper.
Serveres gjerne med saltbakt mandelpotet, eller etter eget ønske.
Slik gjør du
Kjøttet brunes godt i smør, krydres med salt og pepper. Stekes i ovnen på 70 grader til kjernetemperaturen er rundt 58 grader for frisk rød eller rosa kjerne. Dette kan ta opp til to timer. La hvile i noen minutter før servering.
Rosenkålkrem
Trekk rosenkål til de er møre i vann, mikses med 1 dl fløte til en glatt krem. Smak til med salt og pepper.
Kremede kantareller
Løk kuttet fint og brunes i kjele, tilsett kantareller og la det surre sammen litt før 2 dl fløte tilsettes og ½ terning med grønnsaks buljong, salt og pepper.
Serveres gjerne med saltbakt mandelpotet, eller etter eget ønske.
800 gram flatbiff av reinsdyr
800 gram mandelpotet
Rosenkålkrem
500 gram rosenkål
150 gram sprøstekt ternet bacon
1 dl fløte
Salt og pepper
Kremede kantareller
400 gram kantareller
1 gul løk
2 dl fløte
½ terning grønnsaksbuljong
Salt og pepper
«Jeg anbefaler denne retten fordi den er veldig, veldig god og dessuten sunn. Reinsdyrkjøtt er også veldig fint å servere siden det er spesielt mørt og saftig. Velbekomme!»
Magnus
Kjøkkensjef, Hummelfjell Catering