Jennys Ovnsbakte Leverpostei
Oppskriften til denne leverposteien er hentet fra Jenny Stensaas sin fyldige kokebok. Jenny var kona til Johan A. Stensaas som var 2. generasjon driver av reinsdyrslakteriet. Leverposteien er laget av reinsdyrkalvlever etter god og tradisjonell oppskrift. Selges i pakker på ca. 300 gram og ca. 600 gram.
Ingredienser: Lever av reinsdyr kalv (34%), melk, svinespekk, svinekjøtt (10%), potetmel, egg, margarin (rapsolje, vann, kokosolje, skummet melk, salt, emulgator (soyalecitin, mono og diglyserider av fettsyrer), vitamin A og D, fargestoff (betakaraten), aroma), løk, ansjos, salt, krydder
Næringsinnhold pr. 100 gram:
Kcal: 224
KJ: 931
Fett: 17,0
Hvorav mettede fettsyrer: 7,3
Karbohydrater: 7,2
Hvorav sukkerarter: 2,3
Protein: 10,3
Salt: 1,3