«Denne retten fikk jeg alltid servert hos bestemor ute ved Feragen når vi var på julebesøk, så for meg er det alltid veldig høytid å servere denne middagen».
Jorid
Brekkjerring og daglig leder Vauldalen Fjellhotell
Slik gjør du
Alt kokes sammen i vann tilsatt salt, pepperkorn, laurbærblad kokes til det er mørt. Ta ut kjøttet og del det opp i serveringsstykker. Tilsett mjølk, erter, og byggryn i kraften og kok det sammen til ertene er møre og suppen tjukner.
Serveres med kokt mandelpotet, gulrot, kålrot, tyttebær.
Slik gjør du
Alt kokes sammen i vann tilsatt salt, pepperkorn, laurbærblad kokes til det er mørt. Ta ut kjøttet og del det opp i serveringsstykker. Tilsett mjølk, erter, og byggryn i kraften og kok det sammen til ertene er møre og suppen tjukner.
Serveres med kokt mandelpotet, gulrot, kålrot, tyttebær.
1 reinsdyrtunge
500 gram lammerull/okserull
500 gram lett saltet flesk
1 ring grovpølse
600 gram kokkjøtt av storfe
2 liter vann
1 liter mjølk
1/2 kopp gule erter (legges i bløt dagen før)
1/2 kopp byggryn (legges i bløt dagen før)
Salt
1 ss pepper hel sort
4 laurbærblad
«Denne retten fikk jeg alltid servert hos bestemor ute ved Feragen når vi var på julebesøk, så for meg er det alltid veldig høytid å servere denne middagen».
Jorid
Brekkjerring og daglig leder Vauldalen Fjellhotell